SAMSUN / ALAÇAM - Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu

Ock

OKUSAM projesi kapsamında  "UÇAN SINIF" adlı kitabı okuyan 7/B sınıfı öğrencileri kitap kahramanlarına mektup yazma, kitapta en sevdikleri bölümlerin resmini çizme , kitap kahramanlarını tanıtma , kitap kapağını yeniden tasarlama ve duvar gazetesi oluşturma etkinlikleri yaptılar.

Emeği geçen öğrencilerimiz ve Türkçe Öğretmenimiz Fatma ÖKSÜZ' e teşekkür ediyoruz.

Ock

OKUSAM projesi kapsamında 7/B sınıfı öğrencileri hazırlanan uçan  balon kurabiyelerini hayal güçlerine göre okudukları       " UÇAN SINIF " adlı kitabın içeriğini yansıtarak süslediler.Bu etkinlikle öğrencilerimiz çok eğlenceli vakit geçirdiler.

Emeği geçen öğrencilerimize ve Türkçe Öğretmenimiz Fatma ÖKSÜZ'e teşekkür ediyoruz.

Ock

OKUSAM projesi kapsamında  "UÇAN SINIF" adlı kitabı okuyan 7/B sınıfı öğrencileri kitapta geçen deyimleri belirleyip bu deyimlerle "Sessiz Sinema" oyunu oynadılar.Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de deyimleri öğrendiler.

Emeği geçen öğrencilerimize ve Türkçe Öğretmenimiz Fatma ÖKSÜZ 'e teşekkür ediyoruz.

Ock

OKUSAM projesi kapsamında Karayollari Kolin Fatih Ortaokulu öğrencileri "Cumhuriyet 'in İlk Sabahı " kitabıyla ilgili duvar gazetesi oluşturdular. Cumhuriyet'imizin 100. yılına  bir kere daha vurgu yapıp CUMHURİYET'İN çocukları oldukları için gurur duyduklarını dile getirdiler. Nice senelere Cumhuriyet

Emeği geçen öğrencilerimize ve Türkçe öğretmenimiz Zekiye SARIOĞLU FİDANCIK 'a teşekkür ederiz.

Ock

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı, Enerji verimliliği hizmetlerinin etkinliğini ve toplumda enerji verimliliği bilincini artırmak amacıyla eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini gerçekleştirmektir. Ayrıca ülkemizin enerji verimliliği amaç ve hedeflerine ulaşmak üzere gerçekleştirilmesi öngörülen iletişim faaliyetlerinin planlanmasına yönelik olarak ‘rehber niteliğinde’ “Enerji Verimliliği İletişim Planı” oluşturmak ve bu plan çerçevesinde hareket etmektedir.

Ock

Okulumuzda OKUSAM Projesi kapsamında bu haftaki konuğumuz "Cumhuriyetin İlk Sabahı" isimli kitaptı. Etkinlik sürecinde öğrencilerimiz kitapta bulunan bazı bölümleri canlandırdılar ve diğer çalışmada tabu oyunu dahil birçok etkinlik düzenlediler.  Öğrencilerimize ve öğretmenimiz Fatma Öksüz'e teşekkür ederiz.

Ock

Yunus Emre Şiirleri Cümle Afiş Tasarım yarışmasında il birincisi olan Gizem Sena GÖRMEZ öğrencimize ödülünü süreçte kendisine rehberlik eden teknoloji tasarım öğretmeni Elif AYGÜL öğretmenimiz verdi.

Öğrencimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Ock

OKUSAM projesi kapsamında 6. Sınıf öğrencilerimizin okudukları "Momo" adlı kitabımızın etkinlikleri. (Kitap röportajı,  kitap ayracı yapımı, kitap kapağı tasarımı, kitabımızdaki kelimelerden kendi sözlüğumuzu oluşturma )

Öğrenciler birlikte hem okuma saati düzenlediler hem de eğlenerek çok güzel çalışmalar yaptılar. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimiz Nurcan Kılıç'a teşekkür ederiz.

Ock

OKUSAM projesi kapsamında 5. Sınıf öğrencilerimizin okudukları "İçimdeki Müzik" adlı kitabımızın etkinlikleri. (Kitap röportajı,  kitap ayracı yapımı, kitap kapağı tasarımı, )

Ara

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Yunus Emre Şiirleri "Cümle/Afiş Tasarım" yarışmasından okulumuz 8/C öğrencisi Gizem Sena GÖRMEZ yaptığı tasarımla il birincisi olmuştur. Öğrencimizin tasarımı ülke genelinde birincinin seçileceği ortak havuza gönderilmiştir. Kendisine burada da başarılar diler, tebrik ederiz.

Ara

OKUSAM projesi kapsamında 5. Sınıf öğrencilerimizin okudukları "İçimdeki Müzik" adlı kitabımızın etkinlikleri. (Kitap röportajı,  kitap ayracı yapımı, kitap kapağı tasarımı, kahramaniniza mektup, manga çalışması)

Öğrenciler birlikte hem okuma saati düzenlediler hem de eğlenerek çok güzel çalışmalar yaptılar. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimiz Zekiye Sarıoğlu Fidancık'a teşekkür ederiz.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda düzenlenen "Sözlük Tasarım" yarışmasında 1. olan Buğlem Duru Mert (7/B), 2. olan Belinay Kurnaz (7/C) ve 3. olan Esma Öztürk'e ödülleri Okul Müdürümüz Taylan Mete ve Müdür Yardımcımız Emre İyigün tarafından verildi.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu OKUSAM Panosunu Oluşturdu.

SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda "Sözlük Tasarım Yarışması" düzenlendi. Yarışmada;

7/B sınıfından Buğlem Duru Mert birinci,

7/C sınıfından Belinay Kurnaz ikinci,

6/C sınıfından Esma Öztürk üçüncü olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanımak, çocuklarımızı kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşturmak,  çocuklarımızın dili iyi kullanmalarını ve düşünce dünyalarını geliştirmek amacıyla bakanlığımız tarafından oluşturulan " Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında faaliyetlerimiz 06.11.2023 tarihinde okul yürütme komisyonunun kurulmasıyla başladı. Öğrencilerimizle birlikte dilimizin zenginliklerini tanıtan bir pano hazırlandı. Proje kapsamında yapılan "Bilen Oturur" etkinliğiyle çocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler.